Carrot cake havermoutje,

Ik wissel tegenwoordig mijn ontbijtjes iets meer af omdat al dat brood op een gegeven moment ook mijn neus uit kwam.
Voor mijn eetstoornis was carrot cake echt mijn lieveling ‘s gebak! Om alvast een klein stapje naar het eten van deze cake terug te zetten begin ik vast met het eten van een carrot cake havermout ’je.

Vet lekker! 

Ingrediënten voor 1 havermout ‘je:
6 volle eetlepels fijne havermout
250 ML volle melk *
2 tl kaneel
1 tl koek en speculaaskruiden
1 geraspte wortel
Handje blauwe bessen
½ peer
1 tl biologische honing

(Ook met de topping kun je variëren, voeg bijvoorbeeld wat Pecannoten of cranberries toe!)

 Zo maak je het carrot cake havermout ’je:
Voeg de havermout en de melk in een steelpannetje en verwarm dit een aantal minuten op middelhoog vuur.
Rasp de wortel en voeg dit aan de havermout pap toe. Voeg nu ook de kaneel en koek en speculaas kruiden toe. Laat de pap een aantal minuten inkoken tot het wat dikker wordt.
Ik zelf hou van een dikke havermout, als jij het te dik vindt kun je wat extra melk toevoegen.

Schil de peer en snijd deze in blokjes. Leg even opzij.

Wanneer je havermout’ je op de gewenste dikte is schenk je de pap in een kom.
Versier je havermout’ je met de blauwe bessen en peer en maak hem af met wat honing.

Jummie!

*P.S. Ik maak het havermout’ je met volle melk omdat dit voor mij nu het beste is, je kan zelf gerust variëren in andere soorten melk zoals: amandel of havermelk.

Succes!!
Liefs Emma

 

 

One Comment

  1. Hallo! Ik was op zoek naar informatie over dit onderwerp. Bedankt voor dit zeer nuttig artikel u!

Geef een reactie