Gevulde courgette met rijst en kip,

Je kunt de courgette natuurlijk ook gewoon in blokjes snijden en van dit recept een 1 pansgerecht maken maar door de vulling in een courgette te presenteren ziet het er net even wat feestelijker uit.
Als ik echt een feestje maak van mijn gerechten wordt het eten van deze gerechten ook een klein beetje een feestje.

Ingrediƫnten:
100 gram zilvervliesrijst
1 paddenstoelen bouillon blokje
2 kipfilets
olijfolie
2 theelepels milde paprika poeder
3 theelepels kerriepoeder
2 theelepels gedroogde peterselie
2 teentjes knoflook
2 courgette
1 rode ui
doosje champignons
150 ml tomatensaus

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette in de lengte door midden en schrap het vruchtvlees voorzichtig uit de courgette met een lepel. Bewaar het vruchtvlees en leg dit even apart. Dep de courgette droog met een keukenpapiertje.
Kook de rijst in een pannetje met water en het bouillon blokje gaar. Roer af en toe de rijst los.

Snijd de kip in blokjes en bak de kip gaar in een pan samen met de olijfolie, knoflook en de kruiden.

Bak in een andere pan met olijfolie de ui, champignons en het courgette vruchtvlees. Voeg de stukjes kip toe en eventueel wat zout en peper.
Voeg nu ook de tomatensaus en de gare rijst toe en hussel alles goed door elkaar.

Leg de courgette in een ovenschaal en vul de courgette met de vulling. Schuif de courgette in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.

Succes!!
Liefs Emma

Tip: om het extra lekker te maken kun je voordat de courgette in de oven gaan nog wat (geiten) kaas over de vulling strooien.

Geef een reactie