Lemon poppy cake.

Het is veel te koud buiten dus dook ik vanmorgen lekker warm de keuken in!
Ik ging alleen even snel naar buiten om deze cake mooi op de foto te zetten want zeg nou zelf, het lijkt wel winter wonder land buiten!
Deze cake is heerlijk luchtig en heeft een lekkere crunch van de maanzaadjes. Ideaal om een plak als tussendoortje te eten.
Voorlopig blijft het nog koud, dus duik ook lekker je keuken in en ga aan de slag met dit recept.

Ingrediënten:
320 gram tarwe bloem
150 gram suiker
3 el maandzaadjes
Snufje zout
3tl bakpoeder
120 gram gesmolten boter
2 eieren
Sap van 1 citroenRasp van 1 citroen
1 kleine appel
1 kleine peer
130 gram poedersuiker
3 el citroen
2 el warm water

Zo maak je de lemon poppy cake:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je vorm vast in met boter.
Mix alle droge ingrediënten door elkaar. Smelt de boter in een pannetje en voeg toe aan de droge mix. Meng dit goed en voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Voeg de rasp en de sap van de citroen toe.  Mix alles tot een glad deeg.
Schil het fruit en snijd dit in kleine blokjes, spatel het fruit door het deeg.
Verdeel het deeg in de bakvorm en schuif deze in de voorverwarmde oven.
Bak de cake gaar en goudbruin in 35 minuten. De cake is gaar wanneer je er met een houten prikker in prikt en deze er schoon weer uitkomt.

Laat de cake afkoelen op het rooster.

Voor het glazuur:
Mix de ingrediënten voor het glazuur in 5 minuten tot een glad mengsel. Als het glazuur wat hard van structuur is kun je wat extra warm water toevoegen.
Let op: voeg niet te veel water toe dan is het glazuur te vloeibaar.

Giet het glazuur over de lemon poppy cake en laat de cake rusten, het glazuur wordt vanzelf hard.

Succes!!
Liefs Emma

One Comment

  1. Heerlijk! Emma, ik Ga hem dit weekend maken.

Geef een reactie