13 februari 2018

Valentijns koeken met witte Tony chocolonely knettersuiker chocolade.

Valentijnsdag komt er alweer bijna aan, een goed excuus om deze heerlijke koeken te gaan bakken voor je partner (of voor jezelf natuurlijk).

Wat is Valentijnsdag zonder chocolade? Daarom bedacht ik dit recept met witte chocolade in en op de koekjes!!
De combinatie van de witte reep Tony chocolonely framboos knettersuiker is ideaal voor Valentijn. Met deze koekjes kun je je geliefde niet blijer krijgen! Liefde gaat door de maag toch?

Ingredi├źnten:
225 gram zachte roomboter
150 gram witte basterdsuiker
280 gram patentbloem
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
1 eierdooier
100 gram witte chocolade
75 gram gedroogde cranberries
1 reep Tony chocolonely framboos knettersuiker

Zo maak je de koekjes:
Mix de zachte boter samen met beide soorten suiker tot een romig mengsel. Voeg hier de eierdooier aan toe en blijf nog even door mixen.
Zeef de bloem en het zout door het mengsel en kneed tot een stevig koekdeeg.

Hak de witte chocolade en de cranberries tot het formaat wat jou lekker lijkt en kneed deze door het deeg.
Wikkel het koekdeeg in folie en laat dit minimaal 1 uur rusten in de koelkast (Hoe langer hoe beter voor de smaak).

Haal na 1 uur(of langer) het deeg uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol je deeg uit.
Steek met behulp van een koekjes uitsteker je koekjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak de koekjes gaar in 16 minuten op 190 graden.
Laat de koekjes afkoelen op de warme bakplaat uit de oven. Schrik niet als de koekjes nog wat zacht zijn wanneer je ze uit de oven haalt, ze worden vanzelf knapperig.

Zet ondertussen een pan met water op en smelt een halve reep Tony chocolonely au bain-marie.
Dip je afgekoelde koeken voor de helft in de chocolade en laat rusten op de afgekoelde bakplaat. Versier de koekjes met gedroogde cranberries.

Succes!!
Liefs Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *