Fuck die cake,

Het is vandaag vrijdag en mijn hele week ging top. Ik heb alles kunnen eten volgens mijn eetlijst en ik ben weer een pondje meer Emma om van te genieten.

Op dinsdag en woensdag ging ik bij mijn tante en nicht ontbijten zodat ik dit niet alleen hoefde te doen en ik mijn ontbijt dus niet kon overslaan.
Zowel op dinsdag als op woensdag was ik boos op mijzelf omdat ik dit had afgesproken want ik had het ontbijt dus makkelijk kunnen overslaan, maar hup, er overheen stappen en daar ging ik weer met mijn goede gedrag, op naar mijn tante !

Bij een ander eten vind ik altijd extra lastig maar het is gelukt.
Er was slankie smeerkaas, dat vond ik fijn maar er was ook een cappuccino met,  geen idee wat voor melk, dat… vond ik niet fijn.
Bij de vraag of ik nog een cappuccino wilde bedacht ik mij snel dat ik beter een zwarte koffie kon nemen want dat scheelt weer calorieën.
Maar hallo , cappuccino is toch veel lekkerder. Ik vond het tijd voor een overlegje met mijn tante en nicht.
Je raadt het al, die cappuccino stond al snel voor mijn neus. Lekker hoor.

Ik kom even terug op de titel en het feit dat het vandaag vrijdag is. Mijn vader is gisteren geopereerd aan zijn meniscus.
De operatie is goed gegaan en hij voelt zich top. Hij mag zes weken zijn knie niet belasten.
Dat wordt vrij lastig voor iemand die vijf keer per week sport en nog geen uur stil kan zitten. Maar ach, dan gaan we lekker samen op de bank zitten puzzelen en broodjes pindakaas eten, gezellig hoor.

Van het weekend krijgen we visite dus besloot ik een lekkere appel kaneel cake te bakken en ik was dan ook van plan er een plak van te proeven.
Want zoals de oplettende lezer weet, heb ik samen met mijn helpers afgesproken dat alles wat ik bak, ik ook moet proeven.

Nou, die cake kwam super mooi uit de oven en rook top, daar ga ik zondag als tussendoortje mooi een plakje van proeven. Nu al zin in !
Samen met mijn moeder had ik even boodschapjes gedaan en toen we thuis kwamen rond half 4 was het weer tijd voor een tussendoortje.
Zelf dacht ik aan een fruitje maar ik kreeg de keus tussen een krentenbol of een halve plak cake. Eh….. error. Dit past niet in mijn planning.
Stoerder dan ik ben nam ik toch die halve plak cake (lekker was die) maar nog geen 5 minuten nadat ik hem op had kwam de paniek.

Want morgen heb ik met een vriendin afgesproken en dan wilde ik ook al iets lekkers bij de koffie nemen, moet ik dan nu mijn ontbijt hier op aanpassen? Of even alleen een omelet nemen als lunch? Paniek/black-out.

Weetje, het gaat ook helemaal niet om die cake.
Het gaat erom dat ik alles onder controle wil houden, alles wil plannen en totaal niet tegen verandering kan.

Ik weet ook wel dat je niet aankomt van een halve plak cake maar door het nemen van die cake kan ik nu niet naar een feestje vanavond omdat ik te moe ben van de paniek en de strijd. En moet ik dan op dat feestje ook nog wat eten? En hoelaat is dat dan?
Daar word je echt gek van.. geloof me.

Wat ik geleerd heb van deze appel/kaneel crisis?
Rustig aan Em, stap voor stap. Ik heb nu al zo lang altijd alle controle over mijn eten gehad. Zolang dat de eetstoornis mij in controle heeft genomen.
Hierdoor kan ik niet meer spontaan uiteten of lunchen, überhaupt bij iemand thuis eten gaat niet doordat ik dan geen controle heb.

Dit ben ik zo zat, dus ik at die cake, en morgen met mijn vriendin eet ik ook wat lekkers bij de koffie. Want ….. fuck die cake !
Hier moet ik doorheen, ook al zal ik de komende tijd steeds meer paniek krijgen en steeds te moe zijn om  ‘s avonds nog op pad te gaan. En dat is oké.
Mijn lichaam is aan het vechten om weer normaal te functioneren net zoals mijn hoofd.

 

I got this!
Blijf jij mij volgen?!

Liefs Emma.

4 Comments

  1. Iris van Maris

    Dappere Emma! Zo ontzettend knap van jou, je doet het goed!!!
    Hou vol, opgeven is geen optie!
    Liefs Iris.

  2. Emma, lieverd je gaan zo goed!!

  3. Goed bezig Emma. Zet ‘m op!

Geef een reactie