Hoi Em, hoe is het nou met jou?

Na een lange stilte en een hoop veranderingen in mijn leven vond ik dat het weer tijd was voor een update. Er is veel gebeurd en er is veel gegroeid in de afgelopen maanden.

First off all, en geheel niet onbelangrijk , ik zit weer op een gezond gewicht, mijn haar glanst weer en mijn vrouwelijke vormen beginnen weer te groeien (winning).
Zeg maar doei tegen die twee kikkererwten in mijn blouse en hallo tegen de twee terug komende mandarijnen haha..

In de afgelopen weken heb ik keuzes gemaakt die mijn herstel goed hebben gedaan. Ik heb vrij egoïstisch maar wel heel goed voor mijzelf gekozen.
Ik ben nu aan het werken aan het vertrouwen in mijzelf en ik moet zeggen , dat gaat eigenlijk best goed. Stapje voor stapje word ik weer de oude Emma.

Mijn focus ligt nu volledig op wat ik nodig heb, wat ik leuk vind en hoe ik het best kan herstellen en sinds ik die balans ontdekt  heb , gaat het vrij goed.
Mijn gewicht neemt toe (oké eerlijk is eerlijk dat vind ik niet altijd even fijn), ik zie mijn lichaam groeien en mijn broeken zitten strakker.
Maar héy dat is ook niet gek aangezien die broeken maatje XS zijn !
Waar deze paniek momenten eerst zeker een paar uur duurde spreek ik ze nu direct uit en is de paniek na maximaal 15 minuutjes ook weer verdwenen!

Weten jullie nog die vakantie naar Ibiza die ik samen met mijn moeder 2 maanden geleden had geboekt? Nou we zijn geweest hoor en wat was dat onwijs fijn.
Waar ik op de heen weg op Schiphol mij nog druk maakte om een broodje kaas om 06:00 in de ochtend, at ik op de terugweg vanuit Ibiza zowaar een half stokbrood met daarnaast een stuk Tony Chocolonely om 23:00 in de avond. Hoe kan dat nou?
Ik denk dat het komt door de rust maar ook doordat er op vakantie totaal geen verplichtingen of verwachtingen van mij werden verwacht.
De hele vakantie was ik gezellig, was ik aan het lachen en vooral heel veel aan het eten.
Al was het maar een klein weekje, ik voelde mij eindelijk weer een klein weekje volledig Emma.

Mijn moeder en ik hadden afgesproken om Gijs (de eetstoornis) lekker op Ibiza te laten maar eenmaal thuis bleek hij toch in mijn handbagage gekropen te zijn.Want ja, ik had op vakantie te veel gegeten dus was( Vroeger) de consequentie om in NL weer af te moeten vallen.
ZUCHT, weeeeeeer herpakken, weeeeeeer vechten.
Het is weer een strijd maar het lukt wel, ik eet nog steeds, geen compensaties.
Nu mijn gewicht gezonder is ben ik zoveel stabieler in mijn emoties en merk ik dat ik echt geen zin meer heb om niet te eten. Ik ben het zat om steeds te compenseren, om steeds calorieën te tellen en steeds hongerig en chagrijnig te zijn.
Het is veel gezelliger om te lachen en te genieten.

Ik kan complimenten rondom mijn gewicht nu positief in ontvangst nemen.
Ik ben niet meer de hele dag aan het huilen maar wat ik toch wel het allerfijnst vind is dat ik de dag door kan komen zonder een dutje te hoeven doen.
Mijn energie is BACK.

Ik ben weer aan het werk, ik ben weer aan het uitgaan en heb ik de nodige calorievolle alcoholische versnaperingen genomen.  Ik heb weer taart, hamburgers, pizza en ijs gegeten en ik ben zo trots en blij met mijn vooruitgang.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het goed gaat.
We zijn er nog niet maar we zijn zeker over de helft, wat zeg ik? We zijn op drie kwart.

Ik blijf doorzetten,
Blijf jij mij volgen?

Liefs Emma.

 

5 Comments

  1. Iris van Maris

    Super Emma! Dat is een heel verhaal met heel veel positive veranderingen! Heel fijn dat je dit nu kunt vertellen, ben blij voor je! Gaat goedkomen met jou, hou het vast en geniet! Liefs Iris.

  2. Zo Em, dat klinkt positief. You go girl

  3. Ach jeetje blijf strijden, je kan dit! En ik blijf je volgen en in de gaten houden 🙂 #stokachterdedeur

  4. Wat een mooi, positief blog!

  5. Lekker em !

Geef een reactie